Gofry orkiszowe z ziołowym serkiem i łososiem
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
| 250 g mąki pszennej | |
| szczypta soli | |
| 30 ml oleju rzepakowego | |
| 2 jajka | |
| 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia | |
| 260 ml mleka owsianego |
Dodatki
| opakowanie serka śmietankowego | |
| 2 łyżeczki posiekanego koperku | |
| 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku | |
| sól Maldon | |
| pieprz |
Wskazówki
1.
Gofry
Składniki wymieszaj mikserem, nakładaj masę chochlą na środek rozgrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy, smaż 3-4 minuty.
Oznacz jako zrobione
2.
Składamy wszystko w całość
Serek wymieszaj z koperkiem i szczypiorkiem. Rozsmaruj go na gofrach, porozkładaj wszystkie składniki, ozdób świeżymi ziołami, solą i pieprzem. Gotowe!
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz