Gofry orkiszowe z ziołowym serkiem i łososiem

To nie po mojemu. Witam wiosnę nie na słodko, lecz wytrawnie. Czekając na rabarbar myślę, że to bardzo smaczne posunięcie. No bo jak inaczej skoro znalazły się tu świeże ziółka, czyli koperek ze szczypiorkiem, wmieszane w śmietankowy serek. Do tego niezawodne połączenie awokado i łososia i na sam wierzchołek tej smacznej piramidki kryształki soli Maldon. 

Wszystko zaś spoczywa smacznie na orkiszowym gofrze. Zdaje mi się, że to godne wiosny powitanie.

Opinie

Składniki:

Dostosuj porcję
250 g mąki pszennej
szczypta soli
30 ml oleju rzepakowego
2 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
260 ml mleka owsianego
Dodatki
opakowanie serka śmietankowego
2 łyżeczki posiekanego koperku
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
sól Maldon
pieprz

Wskazówki

1.
Gofry
Składniki wymieszaj mikserem, nakładaj masę chochlą na środek rozgrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy, smaż 3-4 minuty.
Oznacz jako zrobione
2.
Składamy wszystko w całość
Serek wymieszaj z koperkiem i szczypiorkiem. Rozsmaruj go na gofrach, porozkładaj wszystkie składniki, ozdób świeżymi ziołami, solą i pieprzem. Gotowe!
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *