Placuszki bezglutenowe z nasionami chia
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
400ml kefiru | |
4łyżeczki nasion chia | |
1 i 1/3szklanki mąki ryżowej | |
2łyżki płatków owsianych górskich | |
2łyżeczki proszku do pieczenia | |
1łyżka miodu |
Wskazówki
1.
Nasiona chia zalej dwiema łyżkami wody i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Wymieszaj kefir z namoczonymi nasionami, dodaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i miód. Smaż na rozgrzanej, suchej patelni do momentu, gdy placuszki bez problemu dadzą się przełożyć na drugą stronę, potrzymaj jeszcze chwilę z obu stron i gotowe.
Ja swoje zjadłam z serkiem wiejskim, mango, borówkami i polałam miodem.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz