Tosty francuskie z gruszką i serem
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
1 bagietka | |
2 jajka | |
1/2szklanki mleka | |
1szczypta soli | |
odrobina masła do smażenia | |
2 gruszki | |
kilka orzechów włoskich | |
gałązki rozmarynu | |
2 łyżki miodu gryczanego | |
ser Camembert |
Wskazówki
1.
Gruszki pokrój na ćwiartki, ułóż na patelni, polej miodem i chwilę podsmaż, po chwili dodaj orzechy i rozmaryn. Smaż kilka minut, aż gruszka nieco zmięknie i wszystko oblepi się miodem i zacznie aromatycznie pachnieć.
Oznacz jako zrobione
2.
W misce roztrzep widelcem jajka z mlekiem i solą, w powstałej miksturze zamocz kromki pieczywa. Smaż na maśle z dwóch stron do zrumienienia. Przełóż tosty na talerz, ułóż na nich zawartość patelni i dodaj kawałki sera.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz