Sałatka ze szparagami i botwinką
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
| pół pęczka zielonych szparagów | |
| liście botwinki z jednego pęczka | |
| 1/2szklanki komosy ryżowej | |
| opakowanie sera Capri | |
| czarnuszka | |
| olej konopny | |
| oliwa z oliwek | |
| pomidorki koktajlowe | |
| sól, pieprz |
Wskazówki
1.
Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pozbądź się twardych końców szparagów. Łodygi posól, popieprz, skrop i nasmaruj oliwą z oliwek. Grilluj ok. 8 minut na rozgrzanej patelni grillowej.
W tym czasie ser pokrój w większą kostkę, obtocz w oliwie i czarnuszce. Smaż na patelni do czasu, aż ser się zezłoci.
Oznacz jako zrobione
2.
Botwinkę włóż do garnka i zalej wrzątkiem na 1 minutę. Wyjmij, osusz ręcznikiem papierowym i chwilę podsmaż na drugiej patelni, na odrobinie oliwy.
Ugotowaną komosę wymieszaj z botwinką, wyłóż na talerz. Na wierzchu ułóż przekrojone szparagi, pomidorki oraz ser. Całość skrop olejem konopnym.
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz