Gofry mango

15 minut

proste

2-3 osoby

Gofry, które najlepiej smakowałyby spożywane pod błękitnym niebem w towarzystwie zapachu lekkiego, ciepłego wiatru. Zaokienna szarość i odwilż nie współgra z tym, co mam na talerzu. Ale gdy wwącham się w zapach płynnego mango, które wypełnia i zarazem zdobi chrupiące gofry, to jakbym na chwilę znalazła się w sytuacji letniego poranka. Zabieram Was w tę podróż, jest pyszna i kojąca. Zatem sięgnijcie po przepis na gofry z musem mango. 

Opinie

Składniki:

Dostosuj porcję
150g mąki pszennej
180ml mleka
50ml oleju roślinnego
90g pulpy z mango
1 jajko
1łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
opcjonalnie łyżka cukru

Wskazówki

1.
Wszystkie składniki połącz mikserem. Gofrownicę posmaruj odrobiną oleju przed pierwszym smażeniem, gofry smaż kilka minut, aż będą rumiane.
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.