Jesienny makaron z tofu i grzybami
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
| 1 kostka tofu naturalnego lub wędzonego | |
| 120g brązowych pieczarek | |
| 1 średniej wielkości cebula | |
| kilka łyżek dowolnego zielonego pesto (bazyliowe, pietruszkowe, z rukoli) | |
| 1 i 1/2łyżki sosu sojowego | |
| 1łyżeczka wędzonej papryki | |
| szczypta ostrej papryki | |
| 1łyżeczka suszonego tymianku | |
| niewielka garść orzechów włoskich | |
| płatki drożdżowe | |
| makaron spaghetti |
Wskazówki
1.
Do miski wrzuć pokrojoną w piórka cebulę, obrane i pokrojone na plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę tofu. Dodaj przyprawy i sos sojowy, dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach C.
Oznacz jako zrobione
2.
W tym czasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj z pesto, Dołóż pozostałe składniki, delikatnie wmieszaj je w makaron, całość posyp orzechami i płatkami drożdżowymi.
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz