Jesienny makaron z tofu i grzybami
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
1 kostka tofu naturalnego lub wędzonego | |
120g brązowych pieczarek | |
1 średniej wielkości cebula | |
kilka łyżek dowolnego zielonego pesto (bazyliowe, pietruszkowe, z rukoli) | |
1 i 1/2łyżki sosu sojowego | |
1łyżeczka wędzonej papryki | |
szczypta ostrej papryki | |
1łyżeczka suszonego tymianku | |
niewielka garść orzechów włoskich | |
płatki drożdżowe | |
makaron spaghetti |
Wskazówki
1.
Do miski wrzuć pokrojoną w piórka cebulę, obrane i pokrojone na plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę tofu. Dodaj przyprawy i sos sojowy, dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach C.
Oznacz jako zrobione
2.
W tym czasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj z pesto, Dołóż pozostałe składniki, delikatnie wmieszaj je w makaron, całość posyp orzechami i płatkami drożdżowymi.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz