Kanapka z hummusem buraczanym, awokado i serem kozim
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
400 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki | |
1 ząbek czosnku | |
85 g tahini | |
1 łyżeczka mielonego kuminu | |
2 łyżki soku z cytryny | |
sól, pieprz | |
kilka łyżek zimnej wody (ok. 100 ml) | |
1 średniej wielkości burak |
Dodatkowo:
dobry chlebek | |
ser kozi | |
awokado | |
posiekana natka pietruszki | |
sól, pieprz |
Wskazówki
1.
Przygotowanie:
Składniki na hummus (poza burakiem) zblenduj na gładką, aksamitną pastę, stopniowo dolewając wodę. Na koniec dodaj pokrojonego buraka i zblenduj.
Kromki pieczywa posmaruj hummusem, ułóż plastry awokado, kawałki sera koziego, dopraw solą i pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz