Naleśniki cytrynowo-makowe
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
| 200 g mąki pszennej | |
| 250 ml wody gazowanej | |
| 250 ml dowolnego mleka | |
| 25 g rozpuszczonego masła | |
| 2 jajka | |
| 2 łyżeczki soku z cytryny | |
| skórka starta z jednej cytryny | |
| szczypta soli | |
| 2 łyżeczki maku |
Do podania
| 250 g ricotty | |
| 2 łyżeczki soku z cytryny | |
| borówki | |
| do wyboru: cukier puder/miód/syrop klonowy |
Wskazówki
1.
Przygotowanie:
Składniki (prócz maku) dokładnie połącz mikserem, aby nie było grudek.
Dodaj mak, wymieszaj. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Podawaj z ricottą wymieszaną z sokiem z cytryny, owocami i cukrem pudrem/miodem/syropem klonowym. Smacznego!
Oznacz jako zrobione

Dodaj komentarz