Podpłomyki z dynią
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
2szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej | |
100ml letniej wody | |
1/2łyżeczki soli | |
2 łyżki oleju | |
1szklanka puree z dyni | |
ser kozi lub feta | |
2 czerwone cebule | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
2łyżki cukru |
Marynowane buraki
Directions
1.
Wymieszaj mąkę z solą, dodaj wodę i olej, rękoma zagnieć ciasto, zapakuj w folię spożywczą i włóż na 20 minut do lodówki.
Mark as complete
2.
W tym czasie przygotuj konfiturę z cebuli. Pokrój cebulę w piórka, podsmaż chwilę na oliwie, po czym dodaj odrobinę wody, przykryj pokrywką i duś kilka minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Dodaj cukier i smaż jeszcze chwilę, aż cebula stanie się brązowa i połączy dokładnie z cukrem.
Mark as complete
3.
Na stolnicę wysyp odrobinę mąki, ciasto podziel na 4 części i każdą rozwałkuj na cienki placek. Na każdym rozsmaruj puree z dyni, rozłóż ser oraz konfiturę z cebuli. Zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni

Mark as complete
Dodaj komentarz