Jaglanka z karmelizowanymi śliwkami
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
100 g kaszy jaglanej | |
kilka łyżek dowolnego mleka (owsiane pycha) | |
4 śliwki | |
2 łyżki miodu (u mnie gryczany) | |
orzechy włoskie | |
cynamon | |
masło orzechowe |
Wskazówki
1.
Najpierw kasza
Kaszę jaglaną ugotuj na wodzie, pod koniec gotowania wlej kilka łyżek mleka, by nadać kremowej konsystencji i łyżeczkę miodu
Oznacz jako zrobione
2.
W międzyczasie dodatki
Gdy kasza się gotuje skarmelizuj śliwki. Pokrój je na ćwiartki lub połówki. Na patelni rozpuść łyżkę miodu, dodaj owoce, dopraw cynamonem i smaż, aż śliwki zmiękną.
Jaglankę podaj z masłem orzechowym, śliwkami, orzechami, a całość skrop miodem. Smacznego!
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz