Fasolka szparagowa, brzoskwinia, burrata

15 minut

super proste

1-2 osoby

Lato ułożyło mi na talerzu zieloną fasolkę szparagową i dojrzałe brzoskwinie. Ten niezwykły związek połączyła śmietankowa burrata, a ukoronowaniem całości zajęły się pistacje. 
Pysznie się na tym talerzu wiedzie!

Opinie

Składniki:

Dostosuj porcję
2 brzoskwinie
2 garści zielonej fasolki szparagowej
1 burrata
kilka posiekanych solonych pistacji
sól Maldon
pieprz
oliwa z oliwek

Wskazówki

1.
Przygotowanie:
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Po ugotowaniu włóż ją od razu do lodowatej wody. Brzoskwinie pokrój na kawałki, na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż z dwóch stron brzoskwinie, aż będą rumiane. Na talerzu poukładaj fasolkę i brzoskwinię, rozłóż burratę, posyp posiekanymi pistacjami, dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zrobione
Uwagi
* Inspiracją do przepisu było danie @boroughchef

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *