Bajgiel ulubiony
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
2 bajgle | |
1 awokado | |
odrobina płatków chili | |
1 łyżeczka soku z cytryny | |
2 jajka | |
1/3 opakowania halloumi | |
roszponka/rukola | |
2 łyżki majonezu wegańskiego | |
kilka kropel sosu Sriracha | |
masło | |
sól, pieprz |
Wskazówki
1.
Przygotowanie:
Na patelni podsmaż plastry halloumi, aż będą rumiane.
Awokado rozdrobnij widelcem na pastę, dodaj płatki chili, sól, pieprz, sok z cytryny, wymieszaj.
Bajgle przekrój i na każdym rozsmaruj awokado, ułóż roszponkę/rukolę, następnie ułóż kilka plastrów halloumi (2-3 plastry). Na maśle podsmaż jajko, do takiego żółtka, jakie lubisz. W miseczce wymieszaj majonez z kilkoma kroplami Srirachy, w zależności od tego, jak bardzo chcesz, by było ostre, ale zalecam ostrożność.
Ja dodaję 2-3 niewielkie kropelki.
Zakryj bajgla drugą połówką, przekrój na pół i zajadaj!
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz