Naleśniki cytrynowo-makowe
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
200 g mąki pszennej | |
250 ml wody gazowanej | |
250 ml dowolnego mleka | |
25 g rozpuszczonego masła | |
2 jajka | |
2 łyżeczki soku z cytryny | |
skórka starta z jednej cytryny | |
szczypta soli | |
2 łyżeczki maku |
Do podania
250 g ricotty | |
2 łyżeczki soku z cytryny | |
borówki | |
do wyboru: cukier puder/miód/syrop klonowy |
Wskazówki
1.
Przygotowanie:
Składniki (prócz maku) dokładnie połącz mikserem, aby nie było grudek.
Dodaj mak, wymieszaj. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Podawaj z ricottą wymieszaną z sokiem z cytryny, owocami i cukrem pudrem/miodem/syropem klonowym. Smacznego!
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz