Jaglanka z karmelizowanymi śliwkami

Zanim poznałam sekrety przygotowywania smacznej owsianki, moimi śniadaniami rządziła jaglanka. Zatęskniłam, a w chłodny poranek idealnie rozpocząć nią dzień. Do niej karmelizowane z miodem i cynamonem śliwki i będzie Wam ciepło i pysznie. 

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
100 g kaszy jaglanej
kilka łyżek dowolnego mleka (owsiane pycha)
4 śliwki
2 łyżki miodu (u mnie gryczany)
orzechy włoskie
cynamon
masło orzechowe

Directions

1.
Najpierw kasza
Kaszę jaglaną ugotuj na wodzie, pod koniec gotowania wlej kilka łyżek mleka, by nadać kremowej konsystencji i łyżeczkę miodu
Mark as complete
2.
W międzyczasie dodatki
Gdy kasza się gotuje skarmelizuj śliwki. Pokrój je na ćwiartki lub połówki. Na patelni rozpuść łyżkę miodu, dodaj owoce, dopraw cynamonem i smaż, aż śliwki zmiękną. Jaglankę podaj z masłem orzechowym, śliwkami, orzechami, a całość skrop miodem. Smacznego!
Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *