Sałatka z figami, burakiem i kozim serem
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
| 1opakowanie roszponki | |
| 4 figi | |
| ser kozi (najlepiej rolada kozia lub pleśniowy) | |
| orzechy włoskie | |
| 3 nieduże buraki | |
| płatki drożdżowe | |
| sól, pieprz | 
Marynowane buraki
| 1/3szklanki czerwonego, wytrawnego wina | |
| 1łyżeczka octu balsamicznego | |
| 1łyżeczka miodu | |
| 2łyżki oliwy z oliwek | 
Directions
			
				1.			
				
					
					
			
					Połącz składniki marynaty. Buraki obierz, pokrój w ósemki i wymieszaj z marynatą. Przełóż na blaszkę do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piecz przez około 1 godzinę.
										
					
						
						Mark as complete
					
				
			
				2.			
				
					
					
															
									
								
													
										
					
			
			Na talerzu ułóż umytą roszponkę, upieczone buraki, figi pokrojone na ćwiartki, pokrojony ser, całość posyp orzechami i opcjonalnie płatkami drożdżowymi. Dopraw odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem, możesz dodatkowo skropić mieszanką octu balsamicznego i miodu (1 łyżka octu + 1 łyżeczka miodu).
											
								
													
						
						Mark as complete
					
				
		
		
		
Dodaj komentarz