Tosty francuskie z gruszką i serem
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
| 1 bagietka | |
| 2 jajka | |
| 1/2szklanki mleka | |
| 1szczypta soli | |
| odrobina masła do smażenia | |
| 2 gruszki | |
| kilka orzechów włoskich | |
| gałązki rozmarynu | |
| 2 łyżki miodu gryczanego | |
| ser Camembert |
Directions
1.
Gruszki pokrój na ćwiartki, ułóż na patelni, polej miodem i chwilę podsmaż, po chwili dodaj orzechy i rozmaryn. Smaż kilka minut, aż gruszka nieco zmięknie i wszystko oblepi się miodem i zacznie aromatycznie pachnieć.
Mark as complete
2.
W misce roztrzep widelcem jajka z mlekiem i solą, w powstałej miksturze zamocz kromki pieczywa. Smaż na maśle z dwóch stron do zrumienienia. Przełóż tosty na talerz, ułóż na nich zawartość patelni i dodaj kawałki sera.
Mark as complete

Dodaj komentarz