Wiosenny tabbouleh

Sałatka à la tabbouleh w kolorach wiosny.
Pyszna na ciepło i na zimno, doskonała jako dodatek do dań z grilla lub pieczonego łososia. Możną z nią zaszaleć! 

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
1 szklanka komosy ryżowej
1 awokado
1 ogórek
kilka truskawek
pęczek pietruszki
kilka liści mięty
2 łyżki soku z cytryny
sól (polecam użyć soli Maldon, pysznie chrupie)
ser feta (sprawdzi się także ser kozi lub halloumi)
kilka posiekanych pistacji
olej konopny

Directions

1.
Przygotowanie:
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Truskawki, awokado i ogórka pokrój na mniejsze kawałki. Pietruszkę i miętę posiekaj. Zioła, truskawki, awokado i ogórka wymieszaj z ugotowaną komosą, dodaj sól, sok z cytryny, trochę oleju konopnego, wymieszaj. Na koniec dodaj ser, posyp pistacjami, możesz dodatkowo polać kapką oleju konopnego (oczywiście możesz użyć innej pysznej oliwy/oleju, który wg Ciebie będzie tu pasował).
Mark as complete
Notes
*Idealnie wkomponują się tutaj także szparagi.
*Sałatka jest pyszna na ciepło i na zimno, jako samodzielny posiłek lub jako dodatek, np. do pieczonego łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *