Kanapka z hummusem buraczanym, awokado i serem kozim
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
| 400 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 85 g tahini | |
| 1 łyżeczka mielonego kuminu | |
| 2 łyżki soku z cytryny | |
| sól, pieprz | |
| kilka łyżek zimnej wody (ok. 100 ml) | |
| 1 średniej wielkości burak |
Dodatkowo:
| dobry chlebek | |
| ser kozi | |
| awokado | |
| posiekana natka pietruszki | |
| sól, pieprz |
Directions
1.
Przygotowanie:
Składniki na hummus (poza burakiem) zblenduj na gładką, aksamitną pastę, stopniowo dolewając wodę. Na koniec dodaj pokrojonego buraka i zblenduj.
Kromki pieczywa posmaruj hummusem, ułóż plastry awokado, kawałki sera koziego, dopraw solą i pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Mark as complete

Dodaj komentarz