Wiosenna tarta z warzywami i fetą
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
1 opakowanie ciasta francuskiego | |
4 nieduże cebule | |
2łyżki masła | |
1 oliwy z oliwek + odrobina do skropienia | |
2łyżki musztardy Dijon | |
2 pomidory w różnych kolorach | |
1 cukinia | |
100g sera feta | |
świeży lub suszony tymianek | |
sól, pieprz |
Wskazówki
1.
W garnku lub na patelni rozpuść masło, dodaj oliwę z oliwek i pokrojoną w piórka cebulę. Dopraw solą i pieprzem i pozostaw na ok. 30 minut, co jakiś czas zamieszaj.
Oznacz jako zrobione
2.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż ciasto francuskie, przekrój je na dwie części. Na każdej rozsmaruj musztardę. Rozłóż przestudzoną cebulę, a następnie pokrojoną w cienkie talarki cukinię, pomidory oraz pokruszony ser. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą.
Oznacz jako zrobione
3.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 15 minut.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz