Wiosenny tabbouleh
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
| 1 szklanka komosy ryżowej | |
| 1 awokado | |
| 1 ogórek | |
| kilka truskawek | |
| pęczek pietruszki | |
| kilka liści mięty | |
| 2 łyżki soku z cytryny | |
| sól (polecam użyć soli Maldon, pysznie chrupie) | |
| ser feta (sprawdzi się także ser kozi lub halloumi) | |
| kilka posiekanych pistacji | |
| olej konopny |
Directions
1.
Przygotowanie:
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Truskawki, awokado i ogórka pokrój na mniejsze kawałki. Pietruszkę i miętę posiekaj. Zioła, truskawki, awokado i ogórka wymieszaj z ugotowaną komosą, dodaj sól, sok z cytryny, trochę oleju konopnego, wymieszaj. Na koniec dodaj ser, posyp pistacjami, możesz dodatkowo polać kapką oleju konopnego (oczywiście możesz użyć innej pysznej oliwy/oleju, który wg Ciebie będzie tu pasował).
Mark as complete
Notes
*Idealnie wkomponują się tutaj także szparagi.
*Sałatka jest pyszna na ciepło i na zimno, jako samodzielny posiłek lub jako dodatek, np. do pieczonego łososia.

Dodaj komentarz