Tofu ulubione
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
| kostka tofu naturalnego | |
| 100 g ryżu | |
| groszek cukrowy | |
| szczypiorek | |
| 1 łyżka oleju |
Do tofu:
| 3 łyżki mąki ziemniaczanej | |
| 75 ml wody | |
| 25 ml sosu sojowego | |
| 2 łyżki miodu/syropu klonowego | |
| 1 łyżka startego imbiru | |
| 2 ząbki czosnku |
Directions
1.
Przygotowanie:
Ugotuj ryż i groszek cukrowy. Groszek możesz oczywiście zastąpić brokułem, fasolką szparagową, ulubionym warzywem.
Tofu pokrój w kostkę, przełóż do miski, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż tofu, aż się zacznie lekko rumienić. Pozostałe składniki do tofu wymieszaj w misce i wylej na patelnię. Mieszając od czasu do czasu czekaj, aż sos odparuje i obklei tofu. W misce ułóż ryż, groszek lub inne warzywko i tofu, posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowe!
Mark as complete

Dodaj komentarz