Spring rollsy z łososiem i warzywami
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
10 arkuszy papieru ryżowego | |
150g wędzonego łososia | |
mango | |
ogórek | |
awokado | |
1 marchewka | |
roszponka |
Sos sojowo-orzechowy
3łyżki masła orzechowego | |
2łyżki miodu | |
2łyżki sosu sojowego | |
1łyżeczka startego imbiru | |
1 starty ząbek czosnku | |
sok wyciśnięty z 1/2 limonki | |
odrobina letniej wody |
Wskazówki
1.
Przygotowanie sosu
Zacznij od przygotowania sosu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, na koniec dodawaj małymi porcjami wodę, aby uzyskać bardziej płynną konsystencję.
Oznacz jako zrobione
2.
Całość
Wszystkie warzywa i owoce na spring rollsy obierz i pokrój w cienkie paseczki. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz przez 3 sekundy w zimnej wodzie, połóż na wilgotnej desce i ułóż na brzegu dodatki, zacznij od roszponki, następnie marchewka, ogórek, mango, na końcu awokado i łosoś. Zawiń podobnie jak gołąbki. Zjadaj maczając w sosie.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz