Tofu ulubione
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
kostka tofu naturalnego | |
100 g ryżu | |
groszek cukrowy | |
szczypiorek | |
1 łyżka oleju |
Do tofu:
3 łyżki mąki ziemniaczanej | |
75 ml wody | |
25 ml sosu sojowego | |
2 łyżki miodu/syropu klonowego | |
1 łyżka startego imbiru | |
2 ząbki czosnku |
Wskazówki
1.
Przygotowanie:
Ugotuj ryż i groszek cukrowy. Groszek możesz oczywiście zastąpić brokułem, fasolką szparagową, ulubionym warzywem.
Tofu pokrój w kostkę, przełóż do miski, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż tofu, aż się zacznie lekko rumienić. Pozostałe składniki do tofu wymieszaj w misce i wylej na patelnię. Mieszając od czasu do czasu czekaj, aż sos odparuje i obklei tofu. W misce ułóż ryż, groszek lub inne warzywko i tofu, posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowe!
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz