Granola kawowo-pomarańczowa
Opinie
Składniki:
Dostosuj porcję
3szklanki płatków owsianych górskich | |
garść dowolnych orzechów (ja użyłam mieszanki włoskich, laskowych i nerkowców) | |
skórka otarta z jednej pomarańczy | |
szczypta soli | |
125ml zaparzonej mocnej kawy | |
1/3szklanki miodu | |
1/2szklanki oleju kokosowego |
Wskazówki
1.
W dużej misce połącz płatki, zgrubnie posiekane orzechy, skórkę pomarańczy, sól.
Oznacz jako zrobione
2.
W garnuszku podgrzej chwilę olej kokosowy z miodem. Wmieszaj wraz z kawą w zawartość miski. Dokładnie wymieszaj i przesyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 160 stopniach przez około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając. Pozostaw do ostygnięcia, dopiero wówczas granola zrobi się chrupiąca.
Oznacz jako zrobione
Dodaj komentarz